Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Bedrijfsregeling Directe Schadeafhandeling

Met deze regeling zorgen verzekeraars ervoor dat particuliere klanten zich tot hun eigen verzekeraar kunnen wenden voor vergoeding van hun materiele schade aan een personenauto na botsing met een ander motorrijtuig. De bestuurder van dat andere motorrijtuig moet geheel of gedeeltelijk aansprakelijk zijn voor de botsing. Verzekeraars verwachten met deze directe schadeafhandeling schades sneller en tot grotere tevredenheid van klanten af te kunnen handelen. De regeling geldt vanaf 1 juli 2021.

Bekijk het document

Huidig geldende versie: 1 juli 2021 tot 1 april 2023

Afgelopen zomer 2022 is het eerste DSA-jaar geëvalueerd en met positief resultaat: klanten zijn tevreden en de afhandeltijd is verkort. Een van de aanbevelingen is om verder uit te breiden conform de eerder voorgestelde fasering, zodat ook andere klantgroepen van DSA kunnen profiteren. De eerste uitbreiding richt zich op campers en motoren (materiële schade), onder exact dezelfde voorwaarden als het huidige DSA.  

De beoogde startdatum van de uitbreiding naar campers en motoren (materiële schade) is 1 april 2023. Deze datum is gekozen omdat campers en motoren rond die tijd uit de winterstalling komen en daarmee de meeste klantrelevantie biedt. Voor deze uitbreiding moet het toepassingsbereik van de huidige bedrijfsregeling worden aangepast. Verzekeraars die voorzien dat ze deze datum niet halen kunnen dispensatie aanvragen tot uiterlijk 1 oktober 2023.

Bedrijfsregeling Directe Schadeafhandeling vanaf 1 april 2023

 

;