Skip to Content

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Iban-checks multi-inzetbaar

SurePay is de uitvinder van de IBAN-Naam Check, die consumenten uit hun bank-app kennen. Inmiddels is de check ook toepasbaar voor het voorkomen van fraude en fouten in bedrijfsprocessen. Zoals bij verzekeraars in het acceptatie-, mutatie of claimproces. De integratie van deze check op IBAN en naam maakt processen efficiënter en veiliger en verlaagt het risico op fraude en fouten. Wij vroegen Ramon Verweij, head of marketing bij SurePay, wat verzekeraars hebben aan dit associate partnership.

 

"Wij beogen met het Verbond van Verzekeraars, zijn leden en overige partners, te leren van de meest voorkomende problemen rondom de acceptatie-, mutatie-, claim- en incassoprocessen. En te ontdekken of wij daar samen iets aan kunnen doen. Zoals het reduceren van handmatige handelingen, het verkorten van doorlooptijden en het voorkomen van fraude en fouten. Bijvoorbeeld door aanvullende checks te ontwikkelen die processen voor verzekeraars en hun klanten makkelijk maken. Denk aan het aangeven of een rekening particulier of zakelijk is: dit maakt het voor verzekeraars makkelijk om bijvoorbeeld misbruik van een scooterverzekering door pizzakoeriers te signaleren. Samen met verzekeraars verwachten we gerichte oplossingen te ontwikkelen, die écht een verschil maken.

Het Verbond van Verzekeraars is een sterke belangenbehartiger van de verzekeraars in het nationale en internationale speelveld, die innovatie en samenwerking stimuleert en onderzoek faciliteert. Wij hopen dat verzekeraars en partners in het nationale en internationale speelveld openstaan voor samenwerking binnen dit partnership. Daarom zijn we vol overtuiging dit partnership aangegaan." 

Wat maakt Surepay uniek?

"SurePay is de enige aanbieder van de IBAN-Naam Check in Nederland, de grootste leverancier hiervan in het Verenigd Koninkrijk én verbonden met Frankrijk en Italië. Onze check is eenvoudig te implementeren en levert de verzekeraar en haar klanten veel op: Klopt die bankrekening wel en is deze actief, zodat de premie-incasso tijdig kan plaatsvinden? Komt de naam overeen? Of: heb ik de juiste of volledige klantnaam? Maak ik een claim over naar een zakelijke of particuliere rekening? Relevante informatie voordat je gegevens in het klantsysteem opneemt, incasseert of uitbetaalt! Verzekeraars zoals Achmea, ASR en Nationale Nederlanden passen de check al toe.

Klik hier voor een klantcasus of lees specifiek over SurePay voor verzekeraars. Sinds kort kan men ook online handmatige of kleine bestandschecks doen via onze IBAN-Naam Check portal, zonder dat API-integratie nodig is."

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

"Onze motivatie is om mensen en organisaties binnen onze invloedsfeer zo goed als mogelijk te beschermen tegen fraude en fouten. Fraude stopt helaas niet bij de grens, dus verdere uitrol is noodzakelijk. Onze IBAN-Naam Check is nu beschikbaar in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en cross border met Frankrijk en Italië. Het is onze ambitie om in deze bestaande markten met onze partners & klanten te groeien en nieuwe, relevante checks te ontwikkelen. Daarnaast verwachten wij verder op te schalen in Europa én werken wij aan onze aanwezigheid buiten Europa. Ons partnership met het Verbond van Verzekeraars is daarbij een belangrijke succesfactor."

Nieuwsgierig?

Het Verbond streeft ernaar leden, partners en associatepartners met elkaar te verbinden. Door samenwerking en kennisdeling creëren we op tal van maatschappelijke thema's meerwaarde voor klanten. Als associate partner van het Verbond van Verzekeraars streeft SurePay ernaar om het verzekeringslandschap veiliger en efficiënter te maken. Nieuwsgierig? Meer informatie vind je achter onderstaande links. 

Interesse in het associate partnership?

Annemieke van Kaam

Lees meer en/of neem contact op met Annemieke van Kaam, T 070-333 85 00