Bloedprikken

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
30-08-2019

Vanmorgen was ik bij de huisarts om bloed te laten prikken. Ik doe dat overigens ieder jaar, omdat me dat verstandig lijkt. Deze morgen zette het me voor het eerst echt aan het denken. In die zin dat ik me afvroeg wat ik ervan zou vinden als de uitslag ook met anderen wordt gedeeld. Vandaag blogt algemeen directeur Richard Weurding over data.

Stel dat mijn gegevens met een andere medicus worden gedeeld, dan heb ik daar geen problemen mee. Mits ik zelf maar de regie in handen houd.

De gedachte popte op, omdat wij op 10 oktober een interessant event organiseren. Onder de noemer Fit for the Future gaat het die middag over de vraag of je langer leeft door data? Wie het weet, mag het zeggen.

Maar er is meer dat mij aan het denken heeft gezet. De Telegraaf berichtte vorige week over een miljardenfonds dat het kabinet op Prinsjesdag wil presenteren. Graag, zou ik zeggen, want het is van groot strategisch belang dat ons land nu en in de toekomst investeert. Dat geldt voor bijvoorbeeld de woningbouw, infrastructuur en het klimaat, maar dat geldt zeker ook voor technologische kennis en ontwikkelingen als Artificial Intelligence.

Hoe moeten we daar als sector mee omgaan? En, misschien wel de belangrijkste vraag: van wie is die data? Denk en praat mee op 10 oktober. U bent van harte welkom.


Was dit artikel nuttig?