Brancheorganisaties positief over voortgang implementatie eHerkenning

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

De verzekeringssector gaat als eerste private sector over op eHerkenning als veilig inlogmiddel. De meerderheid (ruim 60%) van de intermediairs ging in 2020 al over. Bijna 60 procent van de verzekeraars en serviceproviders/volmachten maken binnenkort de overstap naar eHerkenning. Deze partijen vertegenwoordigen ongeveer 80 procent van de verzekeringsmarkt.

Het Verbond van Verzekeraars, Adfiz en de NVGA én SIVI sloegen in 2020 de handen ineen om hun leden te informeren over de transitie van het Digitaal Paspoort naar een nieuw en veilig inlogmiddel: eHerkenning. Om veiligheidsredenen vervalt het Digitaal Paspoort eind 2021. Online dienstverleners (zoals verzekeraars en serviceproviders) en gebruikers (zoals financieel adviseurs) van het huidige Digitaal Paspoort kunnen tot en met december 2021 overstappen naar eHerkenning. "Veilig digitaal zakendoen is uitermate belangrijk, daarom roep ik alle verzekeraars nogmaals op om eHerkenning te implementeren, het liefst zo snel mogelijk, in ieder geval voor eind 2021", aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond.

Nog werk te verrichten

eHerkenning is dé Nederlandse standaard voor B2B-authenticatie, ook buiten de verzekeringssector. Hoewel de branche vooroploopt onder private sectoren, is er voor een groot aantal partijen nog werk aan de winkel voor eind 2021 om een overstap mogelijk te maken voordat het huidige Digitaal Paspoort vervalt.

Meer info en cijfers rond voortgang

De brancheorganisaties en SIVI ontwikkelden samen een centrale informatiepagina: www.sivi.org/eherkenning. Op een speciale pagina wordt de voortgang van implementatie zichtbaar gemaakt.


Was dit artikel nuttig?