Charles Meijer ontvangt Brandweerkruis

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
04-09-2020

Uit handen van Stephan Wevers, voorzitter van Brandweer Nederland, heeft Charles Meijer eind augustus een brandweerkruis ontvangen. Charles ontving het Brandweerkruis voor zijn bijzondere bijdrage aan Risicobeheersing en preventie binnen de brandweer, maar ook verzekeraars zijn hem veel dank verschuldigd.

Het brandweerkruis is een onderscheiding voor een ‘zeer bijzondere verdienste of prestatie’ voor de brandweer in ons land. Charles is vanaf 1 oktober 1981 werkzaam bij de brandweer en heeft ook veel voor de verzekeringsbedrijfstak betekend.

Beleidsadviseur Marko Van Leeuwen van het Verbond herinnert zich dat Charles zeer actief was in diverse samenwerkingen en projecten rondom brandveiligheid. “Zo was hij betrokken bij strategisch overleg tussen Brandweer Nederland en het Verbond. Daarnaast nam Charles deel aan het project brandgevaarlijke werkzaamheden en was hij betrokken bij diverse expertmeetings en de Brandpreventieweken. Ook zat hij in de werkgroep Brandveilig ondernemen en gaf hij presentaties, onder meer op de Brandborrel in januari van 2012.”

Van Leeuwen benadrukt dat de lijst met activiteiten veel langer is dan deze punten en noemt de onderscheiding dan ook “meer dan terecht”.

Meer informatie over de loopbaan van Charles en de onderscheiding, inclusief foto’s van de feestelijke bijeenkomst, zijn te vinden op de website van Brandweer Nederland.


Was dit artikel nuttig?