Corona zet geen rem op verkoop overlijdensrisicoverzekeringen

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
09-06-2020

Het aantal nieuw verkochte overlijdensrisicoverzekeringen (ORV) in Nederland is bij de start van de pandemie-uitbraak in Nederland gestegen. In maart werden 15.500 polissen verkocht, vijf procent meer dan in maart 2019.

Het aantal nieuw verkochte risicoverzekeringen was in de afgelopen negen maanden tot en met februari 2020 steeds lager dan de productie in dezelfde periode een jaar eerder, mede omdat de verplichte koppeling met hypotheekverstrekking werd losgelaten. In maart 2020 veranderde de daling ten opzichte van een jaar eerder in een stijging. Het verzekerde kapitaal nam in die maand met 14 procent toe tot 3,3 miljard euro.

De stijging in maart wordt mogelijk mede beïnvloed door de ontwikkelingen op de woningmarkt. Het aantal nieuwe hypotheekaanvragen bereikte die maand een record, veroorzaakt door vrees voor een rentestijging. In april werden 17.000 risicoverzekeringen verkocht. Dat is bijna gelijk aan het aantal verkochte verzekeringen in dezelfde periode een jaar eerder.

In de onderstaande figuur is de ontwikkeling van het aantal verkochte risicoverzekeringen in de eerste vier maanden van 2019 en 2020 weergegeven:

 

 

 

Mediacontact

Paul Koopman, woordvoerder
Telefoon: 070 - 333 86 98
Mobiel: 06 - 537 25 923
E-mail: p.koopman@verzekeraars.nl

Aandachtsgebied:

Pensioen, arbeidsmarkt, zzp’ers, beleggingsverzekeringen, hypotheken, uitvaart, klantbelang

Was dit artikel nuttig?