Skip to Content

Cyberverzekeringsmarkt in 2021 gegroeid naar 36 miljoen euro

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De cyberverzekeringsmarkt is in 2021 gegroeid naar 36 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond van Verzekeraars. In het onderzoek wordt schadeverzekeraars, die actief zijn op de Nederlandse markt, onder meer gevraagd naar hun activiteiten op de cyberverzekeringsmarkt.

De uitkomsten zijn onderdeel van de Statistiek Premie-inkomen Schade Zakelijk 2021 van het Verbond. Van de in totaal ongeveer 45 actieve verzekeraars op de markt voor zakelijke schadeverzekeringen, hebben 38 deelgenomen aan het onderzoek.

Meer aanbod voor bedrijven

Uit de resultaten blijkt dat 15 van de 38 respondenten in 2021 cyberverzekeringen hebben verkocht. Net als vorig jaar richten de meeste van hen zich volledig op de zakelijke markt en bieden dus geen polissen aan voor particulieren. Het totale bruto premievolume van de cyberverzekeringen komt in 2021 uit op ruim 36 miljoen euro, tegen 28 miljoen euro in 2020. Ongeveer de helft van de deelnemers heeft ook daadwerkelijk schadeclaims op deze polissen ontvangen.

De Statistiek Premie-inkomen Schade Zakelijk 2021 is inzichtelijk voor deelnemende verzekeraars. Wil je meer weten over het DAC en statistieken? Ga naar onze themapagina Data analytics en onderzoek.


Was dit nuttig?