Skip to Content

De menselijke maat

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

“De baas spelen gaat één of twee keer goed, maar daarna niet meer. Blijf jezelf, neem besluiten en heb aandacht voor de menselijke maat.” Dat zegt Hoogleraar Marcel Levi (UvA) in de jongste uitgave van het PPS Bulletin, dat vandaag is verschenen.

Die menselijke maat staat centraal in de jongste uitgave van het bulletin dat in een nieuw, digitaal jasje is gestoken. Naast Levi heeft ook Armand Blondeel, voorzitter van de Redactieraad van het Platform Personenschade, het in zijn voorwoord over de menselijke maat. Hij refereert onder meer aan “een aantal gezellige bezoekjes aan een jonge IT-specialist met beenletsel”: ‘Fijn voor de verzekeraar dat mijn handen en hersens niet zijn geraakt door de auto hé? Dat gebroken been levert niet zoveel schade op. Ik zat toch al de meeste tijd van de dag.’ “Ik kon zijn grappen wel hebben”, schrijft Blondeel.

Samenwerking

In een verslag van het jubileumcongres van MediRisk, waarin zowel Marit de Vos als Geeke Feiter aan het woord komen, wordt de menselijke maat veelvuldig aangehaald. Zo zegt gynaecoloog in opleiding De Vos: “De mooiste resultaten worden juist door samenwerking bereikt.” En volgens Verbondsdirecteur Geeke Feiter is de menselijke maat vooral gebaseerd op het feit dat ‘mensen als mensen willen worden behandeld’. “Niet als een nummer.”

In het tweede nummer van het PPS Bulletin van dit jaar is er overigens ook aandacht voor recente ontwikkelingen, waaronder de zorgplicht van de supermarkt en de berekening van letselschade. In de column wordt het vizier gericht op inflatie en rekenrente.


Was dit nuttig?