“De wereld om ons heen blijft guur”

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
21-12-2018

Opstand van de gele hesjes, een handelsoorlog, chaos in Engeland. Verbondsvoorzitter Willem van Duin noemde het “niet zo gek dat onze consumenten zich zorgen maken over het sociaal klimaat in Nederland. Als je over de grens kijkt, zie je hetzelfde. De wereld om ons heen blijft guur.”

Willem van Duin had woensdag geen al te vrolijk verhaal voor de aanwezigen op de Algemene Ledenvergadering. “Het politieke geweld rondom Brexit is bijzonder en het klimaat en dan heb ik het nog niet over de handelsoorlog tussen China en Amerika gehad. De wereld is er niet veiliger op geworden.”

Nieuwe Wegen
Maar, uiteraard had Van Duin ook een vrolijke boodschap. “We sluiten vandaag het middellangetermijnplan voor de jaren 2016 tot en met 2018 af, waarin de focus lag op maatschappelijk en ondernemend. We hebben daarin goede stappen gezet, maar transparantie blijft belangrijk. Er zijn nog genoeg dossiers die nog niet thuis zijn gebracht.”
Van Duin dacht bij dat laatste onder meer aan het pensioendossier. “Dat ligt nu feitelijk stil, maar we zetten onze lobby onverminderd voort.”
Vervolgens was het aan algemeen directeur Richard Weurding om het nieuwe middellangetermijnplan, onder de titel Nieuwe Wegen, te presenteren. Hij toonde het beeldmerk van een snelweg, met vier verkeersborden: een maatschappelijke rol, betrouwbaar met data, versterken van de klantrelatie en een vitale bedrijfstak.

Nieuwsgierig naar meer? Kijk op verzekeraars.nl voor het volledige plan.

(Fotografie: Ellen Jonges)


Was dit artikel nuttig?