DNB vervangt Normenkader volmachten door Good Practice Beheersing volmachten schadeverzekeraars

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
30-08-2019

De DNB heeft deze week een Good Practice Beheersing volmachten schadeverzekeraars gepubliceerd op haar website. De Good Practice, die het Normenkader volmachten uit 2013 vervangt, gaat DNB in op de eisen uit wet- en regelgeving op het gebied van volmachten. Daarnaast worden niet-verplichte aanbevelingen gedaan.

Bekijk de Good Practice op de website van DNB.
 
In mei dit jaar zijn hierover twee rondetafelgesprekken met een tiental verzekeraars gehouden. Ook is de Good Practice afgestemd met NVGA.

Voorbeeld Samenwerkingsovereenkomst Volmachten

Het Verbond van Verzekeraars gaat ervan uit dat volmachtgevende verzekeraars de aanbevelingen en verwachtingen van DNB toetsen aan hun praktijk en beleid. Het Verbond zal samen met de NVGA de Voorbeeld Samenwerkingsovereenkomst Volmachten in lijn brengen met de Good Practice, uiteraard voor zover dat nog niet het geval zou zijn.

Self-assessment

DNB heeft ook aangekondigd dat circa vijftien verzekeraars volgende maand een verzoek zullen krijgen om een self-assessment uit te voeren op basis van de Good Practice. Aan de hand van de resultaten zal DNB bepalen welke eventuele acties in 2020 nodig zijn om het beheersingsniveau sectorbreed op een gewenst niveau te brengen.


Was dit artikel nuttig?