Skip to Content

DocRevolution neemt beheer Verzekeringskaarten over

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het Content Management Systeem (CMS) waarin verzekeraars en volmachten de Verzekeringskaarten aanmaken en beheren, gaat veranderen. Naar verwachting worden de kaarten per 1 januari 2024 overgezet naar het CMS van DocRevolution. Ook wordt een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Het huidige CMS voor Verzekeringskaarten wordt sinds 2015 gebruikt en is verouderd. Daarom heeft het Verbond gezocht naar een toekomstgerichte oplossing en is terecht gekomen bij DocRevolution. Dat systeem wordt al door enkele verzekeraars gebruikt voor het beheren van polisvoorwaarden. En ook Zorgverzekeraars Nederland is bezig met de overstap.

Verbeteringen

Eén van de kenmerken van DocRevolution is dat je met één document de Verzekeringskaarten kunt beheren van een veelvoud aan producten en labels. Dat levert dus gelijk efficiency op en het vermindert fouten. Daarnaast biedt DocRevolution andere handige functies voor de makers van Verzekeringskaarten zoals het kunnen voorstellen en accepteren van wijzigingen en het plaatsen van opmerkingen. DocRevolution wordt continu doorontwikkeld als het gaat om functionaliteiten en gebruiksgemak.

Impact op verzekeraars en volmachten

Het uitgangspunt van de migratie is dat het zo min mogelijk impact heeft op verzekeraars en volmachten. Dat houdt in dat de huidige, gepubliceerde kaarten naar het nieuwe CMS worden overgezet. Vervolgens kunnen gebruikers de kaarten controleren en opnieuw publiceren. Het uiterlijk van de Verzekeringskaarten blijft gelijk, volgens de Europese regel: Insurance Product Information Document (IPID). Wel zal de interface er anders uitzien dan het huidige CMS.

Ondersteuning

In de aanloop naar de migratie naar DocRevolution worden de contactpersonen Verzekeringskaarten bij verzekeraars en volmachten door het Verbond op de hoogte gehouden over technische en praktische zaken. Verder worden er instructievideo’s en een handleiding beschikbaar gesteld. En tot slot zal het Verbond een spreekuur organiseren voor vragen en uitleg. Meer informatie daarover volgt zo spoedig mogelijk.

Heb je vragen over de Verzekeringskaarten en het nieuwe CMS? Neem dan contact op met Patricia Swienink, Programmamanager Klantbelang en Reputatie bij het Verbond.

shutterstock_574939951.jpg

Verenigingsdag 2024

  • 26-6-2024
  • Event
  • Verzekeringsthema's
Regulation LR Shutterstock 1903290286

Informatiemiddag Kerncodes Klantbelang, 19 september 2024

  • 19-9-2024
  • Bijeenkomst
  • Toepassing wet- en regelgeving

Was dit nuttig?