Elke dag wordt er 136 keer ingebroken

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
06-12-2018

Met de donkere winterdagen voor de deur wordt het weer hoog tijd om aandacht te besteden aan degelijk hang- en sluitwerk. “Want ondanks de dalende inbraakcijfers (van 91.000 keer in 2012 naar 49.500 vorig jaar) wordt er nog steeds 136 keer per dag ingebroken”, meldt de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken.

Volgens voorzitter Coen Staal is het geen uitzondering dat mensen ergens al ruim vijftien jaar wonen en nog nooit het slot of de cylinder van hun voordeur hebben vervangen. Sterker nog, uit onderzoek van de stichting blijkt dat dit geldt voor twee op de vijf Nederlanders. “Als je het slot of cylinder de afgelopen vijf jaar niet hebt vervangen, dan is er een grote kans dat een inbreker binnen drie minuten bij je binnen staat”, aldus Staal.

Om mensen op weg te helpen de juiste beveiligingsproducten te kopen, zijn er twee keurmerken: het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) en de SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw). “Ruim de helft kent het PKVW. Zeventien procent heeft zelfs de woning via dit keurmerk volledig beveiligd. En bij ruim een derde (38 procent) van de woningen zijn een of meer SKG-sloten geplaatst”, besluit Staal.

 


Was dit artikel nuttig?