Skip to Content

Formulieren Werkgevers- en Eigen verklaring avondklok

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Zoals gecommuniceerd door de Rijksoverheid, geldt er vanaf zaterdag 23 januari in Nederland een avondklok. De ‘Werkgeversverklaring Avondklok’, het formulier dat je nodig hebt als je voor je werk naar buiten gaat tijdens de avondklok, is beschikbaar net als de Eigen verklaring Avondklok.

De werkgever zet op de Werkgeversverklaring een handtekening. Dit is alleen nodig als het formulier wordt uitgeprint. Als het formulier digitaal wordt ingevuld, dan hoeft de werkgever deze niet te ondertekenen. Op het formulier wordt aangevinkt dat het formulier naar waarheid is ingevuld. De werkgever vult in voor welke dagen en tijdstippen de werknemer voor werk buiten moet zijn tijdens de avondklok. Dat kan een terugkerend patroon zijn (elke week op maandag en dinsdag) of een aaneengesloten periode of mogelijk maar één of enkele dagen. Wees zo specifiek mogelijk.

Ook dient de werknemer zelf de ‘Eigen verklaring avondklok’ in te vullen. De werknemer moet beide verklaringen bij zich dragen.

Meer informatie over geldige redenen om op straat te zijn, staat in de door VNO opgestelde QenA en is te vinden op www.Rijksoverheid.nl/avondklok. De avondklok geldt vanaf zaterdag 23 januari en duurt in principe  tot 9 februari.


Was dit nuttig?