Grieks Verbond maakt werk van fraude

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Margarita Antonaki, de Director General van de Hellenic Association of Insurance Companies was samen met zo’n twintig collega’s, deze week ‘te gast’ bij het Verbond. De Griekse koepel wil (meer) werk maken van de aanpak van verzekeringsfraude en is daarom op zoek naar best practices bij de Europese collega’s.

“De Grieken hebben eerder dit jaar een commissie ingesteld die onderzoekt wat zij kunnen doen aan verzekeringsfraudebestrijding in Griekenland. Het is de bedoeling dat er eerst een focus komt op motorrijtuigenverzekeringen, maar daarna willen de Grieken graag uitbreiden naar andere delen van de verzekeringssector”, vertelt Roelof Visscher van het Centrum Bestrijding Verzekeringsfraude (CBV).

Publiek-private samenwerking

Samen met collega’s Jochem van Stiphout (Europese lobby) en Anne Sonnenschein (beleidsadviseur CBV) heeft hij niet alleen de Nederlandse werkwijze toegelicht, maar ook tientallen vragen beantwoord. “Wij hebben uitgebreid uitleg gegeven over de aanpak van verzekeringscriminaliteit in ons land. Bijvoorbeeld over de inzet van het CIS en het Extern Verwijzingsregister en over de activiteiten van het CBV/Verbond op het gebied van trendsignalering en de Nederlandse publiek private samenwerking. De Grieken bleken zeer geïnteresseerd in de manier waarop wij de aanpak van fraude stimuleren en gezien het aantal vragen waren ze vooral benieuwd hoe wij daarin samenwerken met de politie en de overheid.”

Voor degenen die meer willen lezen over onze publiek-private samenwerking, lees onze jongste longread, waarin politie, OM en een verzekeraar aan het woord komen.

 


Was dit artikel nuttig?