HDI Global Specialty SE focust op groei

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
08-07-2020

Tijdens de bestuursvergadering van het Verbond in juni was het een ‘simpel’ hamerstuk. Het gebeurt ook wel vaker dat het Verbond een nieuw lid mag verwelkomen, maar het gebeurt niet vaak dat dat lid allerlei specialty’s in huis heeft en bijvoorbeeld de ruimtevaart verzekert. Managing Director Faisal Setoe vertelt.

“Het is weer zo’n typische ochtend in coronatijd”, verzucht Setoe als hij de telefoon in de auto beantwoordt. “Mijn hele ochtend staat volgepland met allerlei calls. Echt weer zo’n typische vergaderdag.”

Verdubbeling in vijf jaar

Setoe werkt een jaar bij HDI Global Specialty en maakt van zijn hart geen moordkuil. “Onze ambitie is helder. We draaien nu wereldwijd een omzet van 1,8 miljard euro per jaar en de ambitie is om dat in vijf jaar tijd te verdubbelen. Hoe? Door kantoren te openen en groeimarkten op te zoeken, samen met onze distributiepartners.”
In Nederland heeft de nieuwe verzekeraar dat onder meer gedaan door de acquisitie van Nassau, een niche speler die altijd al bekend stond om zijn speciale producten. Zoals de kunstgras- en de Kidnap&Ransom-verzekering. “Dat klinkt niet alleen spannend, maar is het ook”, benadrukt Setoe, die vijf jaar een redelijke termijn noemt. “Aan de ene kant moet je jezelf wat tijd gunnen, maar niet té veel tijd. Een concreet doel dwingt je om nog klantgerichter te werken. Voor ons is zowel de samenwerking met onze brokers als onze distributiestrategie cruciaal. Daarnaast willen we ons productenpallet verder uitbouwen.”

Ruimte- en luchtvaart

In Nederland leunt HDI Global Specialty op twee poten: de Financial Lines en de Niches. Setoe: “Onder de eerste vallen bijvoorbeeld de beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor heel diverse beroepsgroepen. Denk aan advocaten, notarissen en technische beroepen, maar ook aan financieel adviseurs. Ook de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering valt daaronder en dat vind ik zelf een gave tak van sport. Hoe bescherm je jezelf als bestuurder voor fouten? Intrigerend, maar natuurlijk ook super actueel. Bij die aansprakelijkheidsproducten horen ook rechtsbijstand- en cyberdekkingen, maar in de niches zitten de excentriekere producten: kunst, crisismanagement, waaronder een Contaminated Product verzekering (soort van Recall) en Kidnap&Ransom. We hebben wereldwijd een breed scala, waaronder mijnbouw, ruimte- en luchtvaart. Het mooie van een wereldwijde organisatie is dat we een van de weinige in Nederland zijn die dat soort producten kunnen aanbieden.”

"Hoe je verstand krijgt van ruimtevaart? Door vlieguren te maken"

André Kuipers

Dé vraag kan natuurlijk niet uitblijven: hoe krijg je verstand van ruimtevaart? “Door veel naar André Kuipers te luisteren”, grapt Setoe. Om er dan serieus op te vervolgen dat je “pas kennis kunt opbouwen door vlieguren te maken”. “Satellieten blijven de lucht ingaan en dat betekent dat ruimtevaart, net als verzekeren, een structurele vorm van ondernemen is. Bovendien helpt onze jarenlange aanwezigheid op de markt natuurlijk ook, maar laat ik het niet mooier maken dan het is. Als wij in Nederland één keer per jaar een dergelijke dekking zouden kunnen bieden, loont dat niet de moeite.”

Verbond als platform

En dan tot slot, het Verbond. Waarom wilde HDI Global Specialty graag lid worden? “Dat is simpel”, antwoordt Setoe. “Ik weet uit persoonlijke ervaring allang wat de voordelen van lidmaatschap zijn, doordat ik vroeger in een aantal afdelingscommissies heb gezeten: kennisdeling, beleidsvoering, elkaar ontmoeten, maar ook meedoen met nieuwe ontwikkelingen. Doel en noodzaak van het lidmaatschap was dus al helder, maar daarnaast is het Verbond ook gewoon een mooi en relevant platform.”


Was dit artikel nuttig?