“Ik keek mezelf in de spiegel aan en dacht; nee dit wil ik niet”

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
20-11-2020

Studenten van de master Aansprakelijkheid en Verzekering aan de Erasmus University Rotterdam doen, naast het volgen van colleges, veel (virtuele) bedrijfsbezoeken. Gisteren maakten zij kennis met het Verbond van Verzekeraars. Hoe vergaat het de aanstormende (verzekerings)talenten die deze master nu volgen? Sanne van Tol vertelt.

“De reden dat ik deze master volg is denk ik anders dan die van de andere studenten. De meesten hebben al wat werkervaring bij een advocatenkantoor op gebied van aansprakelijkheidsrecht. Ik was eerder helemaal overtuigd van het strafrecht. Ik koos daarom in het derde jaar van mijn bachelor voor vakken als Forensische psychiatrie en psychologie, Verdieping criminologie en Rechtspraktijk strafrecht. Maar ik volgde ook het keuzevak Privaatrecht in perspectief en kwam toen in aanraking met het civiele schadeverhaal. Dat sprak me aan, omdat ik leerde over het bijstaan van slachtoffers en vergoeding van materiële en immateriële schade.”

“Daarnaast was ik super geïnteresseerd in de verhalen van mijn tante, zij is letselschadeadvocaat. Én ik werk als vrijwilliger bij Stichting Rechtswinkel Houten. Als juridisch adviseur heb ik veel te maken met aansprakelijkheidszaken en ik vind het heel leuk om de burger bij te staan. Daarom wist ik deze zomer zeker dat strafrecht niet mijn ding is. Ik keek mezelf na een strafrechtstage eens goed in de spiegel aan en dacht; nee dit wil ik niet.”

“Sinds september doe ik de master Aansprakelijkheid en Verzekering. Het is leuk, en pittig! Mijn 11 studiegenoten en ik werden gelijk in het diepe gegooid. We kregen op dag één al een tentamen voorgeschoteld en veel opdrachten, zonder theorie. Alles zelf uitzoeken dus. De werkdruk is hoog en als je voor een zesje gaat red je het niet. Gelukkig helpen de onwijs gemotiveerde professoren en studenten elkaar heel erg goed. De groep is hecht. Door alle bedrijfsbezoeken is deze studie ook praktijkgericht. Helaas zijn het nu virtuele bezoeken, maar het is in ieder geval iets. We hebben al kennisgemaakt met NN Advocaten, Pels Rijcken, Letselschade.com, Crawford & Company, V&A Advocaten, VNAB, HDI en Van Niekerk Cieremans.”

“En nu ook het Verbond van Verzekeraars. Leerzaam om te zien hoeveel onderwerpen er spelen en wat de impact van corona is. Door het verhaal van Maarten Heeneman weet ik nu ook wat de lobby precies inhoudt. Daar had ik nog nooit over nagedacht. Het lijkt me heel interessant om in de verzekeringen te werken. Begin volgend jaar moet ik twee stages lopen. De een bij een advocatenkantoor en de ander bij een verzekeringsmaatschappij. Daar heb ik zin in, maar ik hoop wel dat corona dan weer een beetje voorbij is.”

Fotografie: John Brussel


Was dit artikel nuttig?