In korte tijd de digitale veiligheid van je bedrijf verbeteren?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
15-11-2019

Dat kan met behulp van de Basisscan Cyberweerbaarheid van het Digital Trust Center (DTC).

Met de Basisscan Cyberweerbaarheid kunnen verzekeraars zelf op een laagdrempelige manier in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren. Dit is hard nodig, aldus DTC. Één op de vijf bedrijven heeft jaarlijks te maken met een cyberincident dat leidt tot bijvoorbeeld diefstal van data zoals klantgegevens of zelfs financiële schade.

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK), gaat zelfs verder door te stellen dat  zonder veiligheid online ondernemen niet mogelijk is. “Voor het benutten van alle economische kansen is het noodzakelijk dat ondernemers hun cyberveiligheid op orde hebben en hun klanten hierin vertrouwen hebben. De Basisscan Cyberweerbaarheid is een goede en snelle ondersteuning, zeker voor kleinere bedrijven, om een beeld te krijgen van hun digitale veiligheid en biedt advies hoe deze te verbeteren.”

In vijf minuten digitale veiligheid doorlichten

De scan is een praktisch hulpmiddel waarmee ondernemers in zo’n vijf minuten de digitale veiligheid van hun bedrijf kunnen doorlichten. Op basis van 25 stellingen, bijvoorbeeld over het gebruik van een wachtwoordmanager en het maken van back-ups, krijgt de gebruiker een rapport met praktische tips om de digitale weerbaarheid zelfstandig te verbeteren. De stellingen zijn gerelateerd aan de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen: inventariseer kwetsbaarheden, kies veilige instellingen, voer updates uit, beperk toegang en voorkom virussen en andere malware.

Veilig digitaal ondernemen

Het Digital Trust Center is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en helpt ondernemers met veilig digitaal ondernemen. Naast de Basisscan Cyberweerbaarheid bieden zij andere praktische producten en informatie via haar website www.digitaltrustcenter.nl


Was dit artikel nuttig?