Skip to Content

Insurance Europe conferentie over ‘protection for all’ 

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

“Europa staat voor veel uitdagingen. Naast de pandemie en de oorlog in Oekraïne hebben we ook te maken met vergrijzing, klimaatverandering en cyberrisico’s. Allemaal factoren die zorgen voor een grote en vooral ook aanhoudende onzekerheid.” Dat zei voorzitter Andreas Brandstetter gisteren tijdens de opening van het jaarcongres van Insurance Europe.

In de Tsjechische hoofdstad Praag vond de jaarlijkse conferentie van Insurance Europe plaats. Na twee jaar van digitale edities kon de internationale verzekeringsgemeenschap elkaar eindelijk weer eens ontmoeten. Thema dit jaar was ‘closing the protection gaps - protection for all’. Er is in Praag vooral stilgestaan bij het gebrek aan (verzekerings)bescherming tegen risico’s als pensioen, cyber en klimaatrisico. De conferentie stond dan ook in het teken van de mogelijkheden die verzekeraars en wetgevers hebben om de beschermingskloof te dichten. 

Sterke bondgenoot 

Zo benadrukte Insurance Europe-voorzitter Brandstetter dat “verzekeraars als geen ander” zijn toegerust om stabiliteit te bieden in deze uitdagende tijden. De huidige situatie maakt het volgens hem extra zichtbaar dat er meer moet gebeuren om de kwetsbare groepen in de samenleving te beschermen. Hij had dan ook een duidelijke en krachtige boodschap aan beleidsmakers: “Jullie zullen in onze sector een sterke bondgenoot vinden om samen te werken aan concrete oplossingen en zo de beschermingskloof te verkleinen.

Wordt vervolgd! 

Tijdens de jaarconferentie zijn sprekers als EIOPA-voorzitter Petra Hielkema, Europarlementariër en Solvency II rapporteur Markus Ferber en Eurocommissaris Vera Jourova ingegaan op de verschillende oorzaken én mogelijke oplossingsrichtingen voor de beschermingskloof. Daarnaast heeft Verbondsdirecteur Geeke Feiter eerder deze week een discussie over Open Insurance voorgezeten. Volgende week komen onze Brusselse PA-adviseurs (Jochem van Stiphout en Roy van Cooten) met meer nieuws uit Praag. Wordt vervolgd dus!


Was dit nuttig?