Kabinet presenteert Klimaatakkoord

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
28-06-2019

Het kabinet heeft vandaag het Klimaatakkoord bekendgemaakt. Het Verbond van Verzekeraars is benieuwd naar de effecten van de diverse maatregelen en de uitkomst van de maatschappelijke discussie hierover.

De financiële sector heeft zich eind vorig jaar gecommitteerd aan de noodzakelijke vermindering van de uitstoot van CO2 conform de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs. Vanuit dit commitment stimuleert de financiële sector de energietransitie vanuit zijn eigen rol. Met als uiteindelijk doel de CO2 impact van financieringen en beleggingen te meten en reductiedoelstellingen vast te stellen.

Tweede werkconferentie klimaatimpact

Naast het commitment organiseert de financiële sector klimaatwerkconferenties. Tijdens deze sessies geeft de sector antwoord op de vraag of financiële instellingen zijn voorbereid op de manier waarop ons klimaat aan het veranderen is en de gevolgen daarvan voor de samenleving. Begin dit jaar vond eerste werkconferentie plaats bij DNB in Amsterdam met als thema bewustwording van klimaatrisico’s. Afgelopen dinsdag verwelkomde het Verbond van Verzekeraars ruim 150 bezoekers voor de tweede editie. Tijdens deze sessie lag de nadruk op samenwerken om zo de impact van financieringen en beleggingen te kunnen meten.


Bekijk het Klimaatakkoord.


Was dit artikel nuttig?