Kroon op het werk

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
27-09-2019

Joke Storm, voorzitter van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid heeft gisteren tijdens het Vitality Event de 19e Kroon op Werk prijs uitgereikt aan de Kennemer Duincampings. De prijs is bestemd voor organisaties die uitblinken in het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Bij de Kennemer Duincampings zijn de open bedrijfscultuur en de sterke individuele aandacht kenmerkend. De medewerkers zijn enorm bevlogen en betrokken, en stralen dat ook uit. Dat alles resulteert in een snel groeiend bedrijf waar keihard wordt gewerkt en in een zeer laag verzuim. Een bedrijf ook dat zich houdt aan de arbeidstijden en waar iedereen deelt in de winst. Een uitstekend voorbeeld voor de horecasector, aldus de jury, die onder voorzitterschap van algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond, tot het oordeel kwam.

Jubileumjaar

De drie andere genomineerden – de IC-afdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, VDR Bouwgroep Deventer en Florius Hypotheken – bleken uitstekende runner ups. “Ze zijn alle drie lichtende voorbeelden voor hun sector”, schreef de jury. Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid wil samen met de jury in het jubileumjaar 2020 onderzoek doen naar de succes- en faalfactoren van de Kroon op het Werkbedrijven.

Samen op weg naar brede inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid, het stimuleren van medewerkers om hen zelf de regie te laten nemen over hun loopbaan, staat ook centraal in de Sociale Agenda voor 2019-2021 van het Verbond van Verzekeraars, FNV Finance, CNV Vakmensen en De Unie.


Was dit artikel nuttig?