Malafide vrachtvervoerders vervalsen verzekeringsattesten

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
08-10-2019

Op online vrachtbeurzen komt vraag en aanbod van vrachtvervoer samen. Niet alleen gecertificeerde vervoerders bieden vervoerscapaciteit aan, maar ook dieven zijn actief op deze logistieke beurzen. Partner in de logistiek Post & Co kreeg onlangs meldingen binnen van diefstal op basis van vervalste verzekeringsattesten. Het Verbond van Verzekeraars waarschuwt verzekeraars die verzekeringsattesten uitgeven over deze ontwikkeling.

Opvragen documenten niet voldoende

Opdrachtgevers, bedrijven die ladingen willen laten vervoeren, kunnen de betrouwbaarheid van een vervoerder controleren aan de hand van het opvragen van verzekeringsattesten en vergunningen. Helaas blijkt volgens Post & Co dat niet altijd voldoende. Uit onlangs ontvangen meldingen blijkt dat malafide vervoerders verzekeringsattesten vervalsen om zich als gecertificeerde vervoersbedrijven voor te doen. Met diefstal van de lading tot gevolg.

Contact met verzekeraar

Post & Co adviseert opdrachtgevers dan ook om de opgevraagde attesten grondig te controleren. Bij twijfel moeten zij direct contact opnemen met de betreffende verzekeraar. Aan de hand van refertenummers op het certificaat kan de echtheid snel worden achterhaald.

Meer tips

Daarnaast heeft Post & Co meer tips verzameld die de kans op ladingdiefstal kan verkleinen.


Was dit artikel nuttig?