Meedenken over pensioen?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
12-09-2019

Ben je jonger dan 35 jaar en wil je graag meepraten over de toekomst van het pensioenstelsel? Geef je dan nu op voor het PensioenLab, een initiatief van de jongerenvakbonden CNV Jongeren, FNV Jong en VCP Young Professionals.

Het is al weer de achtste keer dat het PensioenLab wordt gehouden. De kick-off is in oktober en je hoeft geen verstand te hebben van pensioenen. Er zijn namelijk drie levels: beginner, kenner en expert en je mag helemaal zelf bepalen in welke klas jij thuishoort.
Bedoeling van het PensioenLab is dat jongeren zich een half jaar lang verdiepen in een pensioenvraagstuk. En het zal geen verrassing zijn: deze editie staat het jongerenproof maken van het pensioenakkoord centraal.

Verjonging
De Stichting PensioenLab, die in 2014 is opgericht, brengt jongeren samen, zodat ze hun stem laten horen in de pensioendiscussie. Daarnaast streeft de stichting naar een verjonging van de pensioenfondsbesturen en verantwoordingsorganen. “Op dit moment is twee procent van de pensioenfondsbestuurders jonger dan 35 jaar”, schrijft de stichting op haar site.

Opgeven voor de denktank kan via aanmelden@pensioenlab.nl, maar wees er snel bij. Aanmelden kan nog tot half oktober. Meer informatie is te vinden op de website


Was dit artikel nuttig?