Minder verkeer betekent niet automatisch dat het veiliger is op de Nederlandse wegen

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

De kans om slachtoffer van een verkeersongeval te worden tijdens de COVID-maanden blijkt groter dan ‘normaal’. Dit blijkt uit nieuwe ongevallencijfers over 2020 die de politie vandaag presenteert.

Uit de verkeersrapportage van Smart Traffic Accident Reporting (STAR) blijkt dat de politie ondanks de coronamaatregelen vorig jaar 80.685 ongelukken registreerde. Uit het rapport blijkt ook dat kwetsbare verkeersdeelnemers zoals voetgangers, fietsers en bromfietsers in het afgelopen coronajaar meer risico op een ongeval liepen. Uit een analyse blijkt dat veel ongevallen buiten de spits plaatsvonden en binnen de bebouwde kom.

STAR is een samenwerkingsverband waarin de politie met meerdere partijen, zoals verzekeraars, samenwerkt, met als doel een op feiten gebaseerd beleid te stimuleren om de verkeersveiligheid te vergroten. Het doel is een zo volledig mogelijk ongevalsregistratie. Daarom roepen de initiatiefnemers iedereen op via MobielSchadeMelden.nl ongevallen te melden, op die manier help je mee om de verkeersveiligheid te vergroten.


Was dit artikel nuttig?