Nederland wel vertegenwoordigd op WK

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
21-06-2018

Het WK is in volle gang en hoewel het nog steeds pijn doet dat Oranje er niet bij is, is ons land wel degelijk vertegenwoordigd. Sterker nog, scheidsrechter Björn Kuipers heeft, samen met zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra en videoscheidsrechter Danny Makkelie, zijn eerste optreden er al op zitten.

Kuipers kwam vrijdag in actie tijdens het duel tussen Egypte en Uruguay (0-1). Volgens Sportnieuws floot hij nagenoeg perfect: “Kuipers liet veel doorgaan, zonder dat het ook maar één moment uit de hand liep.”
Kuipers is één van de tien Europese scheidsrechters die voor dit WK zijn opgeroepen en hoewel het best jammer is dat er nu geen ARAG op zijn mouw staat, is woordvoerder Gert-Jan Siebelink apetrots. “Ik kan me wel vinden in de kwalificatie van Sportnieuws. Uiteraard heb ik de wedstrijd gekeken en ik vind dat Kuipers met zijn assistenten een vlekkeloze wedstrijd leidde. Elk optreden moet een dikke voldoende zijn, in die zin snap ik wel dat hij in ieder geval morgen weer in actie komt tijdens de wedstrijd Brazilië-Costa Rica.”
 
FairPlay
Eerder dit jaar verlengde ARAG haar partnership met de KNVB Scheidsrechters tot 1 juli 2020. “Wij blijven ons graag inzetten voor meer FairPlay binnen het Nederlandse voetbal. Dat laatste is ook de reden waarom wij nu niet op het veld in beeld verschijnen”, legt Siebelink uit. “Kuipers acteert tijdens het WK onder de vlag van de FIFA en dan gelden er andere regels." Een dikke knipoog volgt als hij zegt: "En ook andere bedragen.”


ARAG haakt op diverse, originele manieren in op het WK, onder andere op social media met de campagne  #schwalgelijk en op billboards met gelukwensen aan Team Kuipers


Was dit artikel nuttig?