Nieuw Fraudespoorboekje voor gevolmachtigden

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
27-09-2019

Als gevolmachtigde fraude voorkomen en tegengaan? Download dan nu het Fraudespoorboekje voor handvatten, uitgangspunten en andere maatregelen van de Nederlandse Vereniging voor Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA) en het Verbond van Verzekeraars.

De praktische ondersteuning die het boekje biedt, is gebaseerd op het Protocol Verzekeraars en Criminaliteit van het Verbond van Verzekeraars. Het Fraudespoorboekje staat op de website van VolmachtBeheer onder het tabblad NVGA (alleen voor accounthouders).

Verzekeringsfraude onaanvaardbaar

Het bestrijden van verzekeringsfraude is een verantwoordelijkheid van iedereen. Verzekeringsfraude leidt tot hogere premies en is maatschappelijk onaanvaardbaar. Verzekeraars hebben ieder hun eigen verantwoordelijkheid bij het voorkomen en tegengaan van fraude, wat in de praktijk leidt tot verschillende instructies aan gevolmachtigden. Met dit boekje biedt de NVGA gevolmachtigden praktische ondersteuning bij het beheersen van verzekeringsfraude. De normen uit het Protocol Verzekeraars en Criminaliteit en de activiteiten van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit van het Verbond van Verzekeraars vormen daarbij belangrijke pijlers.

Beleid verzekeraar leidend

De in deze handreiking gebruikte informatie zoals processchema’s en scorelijsten zijn indicatief. Het staat partijen vrij om hier aanvullende/afwijkende afspraken over te maken, waarbij het beleid van de verzekeraar voor de individuele gevolmachtigde agent leidend is.

 

 


Was dit artikel nuttig?