Skip to Content

Nieuwe toepassing Werkprogramma Risicobeheersing Volmacht beschikbaar

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Vanaf tien februari is de nieuwe applicatie voor het Werkprogramma Risicobeheersing Volmacht beschikbaar op Volmachtplein.nl. De toepassing wordt gebruikt door gevolmachtigd agenten en volmachtgevende verzekeraars. Met de nieuwe applicatie maakt de volmachtbranche een volgende professionaliseringsslag.

De applicatie is herbouwd door data- en integratiespecialist AMIS, gefinancierd door het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA).   

Professionaliseringsslag 

De aangepaste toepassing is flexibeler, gebruiksvriendelijker en klaar voor de toekomst, omdat het met moderne technieken is ontwikkeld en draait in een Cloud-omgeving. Om de veiligheid te bevorderen is voor eHerkenning als inlogmethode gekozen. eHerkenning wordt meer en meer gezien als standaard voor identificatie binnen de financiële dienstverlening.   

Nieuwe gebruiksovereenkomst 

Alle volmachtverzekeraars en gevolmachtigden hebben op tien februari de gebruiksovereenkomst ontvangen en een formulier om een beheerder op te geven. Na het invullen, ondertekenen en retour sturen, krijgen zij toegang tot de nieuwe applicatie.  

In de komende periode wordt de functionaliteit verder uitgebreid. Aan de taken van het werkprogramma zelf verandert (dit jaar) niets. 


Was dit nuttig?