Opnieuw Nederlanders benoemd in stakeholderspanel EIOPA

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
19-07-2018

Miranda Hendriks, CFO van Univé, en Roger Laeven, professor aan de Universiteit van Amsterdam, worden per 4 september benoemd respectievelijk herbenoemd in het stakeholderspanel van verzekeraars van de European Insurance and Occupational Pensionfunds Authority (EIOPA). De benoeming is voor een periode van tweeënhalf jaar.

Binnen het Verbond is Miranda HendriksĀ lid van de commissie Financieel Economische Zaken die de beleidsontwikkeling doet op onderwerpen zoals Solvency II, Verslaglegging, Belastingzaken en toezicht. EIOPA raadpleegt het stakeholderspanel over belangrijke beleidsvoornemens op het gebied van technische standaarden en is daarmee een belangrijk gremium in de Europese belangenbehartiging.

ZeĀ is het vierde lid van de commissie FEZ op rij die toetreed tot het IRSG. Het Verbond is dan ook zeer verheugd met deze belangrijke benoemingen, waarmee een goede en professionele inbreng in de vormgeving van het Europese toezicht wordt gewaarborgd. Het Verbond wenst beiden veel succes toe.

Bekijk het persbericht van EIOPA.


Was dit artikel nuttig?