Oproep: Installeer recente TPT Versie 5 voor verwerken rapportages fondsbeheerders

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
12-05-2020

Het Verbond van Verzekeraars roept de leden op de meest recente TPT Version 5 te gebruiken in plaats van de verouderde versie 3 uit 2015 om rapporten van vermogens- en fondsbeheerders te verwerken.

Doordat veel verzekeraars nog werken met de oude versie, boekt de verzekeringssector onvoldoende voortgang op het verbeteren van de datakwaliteit en de procesefficiƫntie, aldus FinDatEx platform, het samenwerkingsverband tussen Europese verzekeraars en fondsbeheerders.

FinDatEx heeft als belangrijke taak ervoor te zorgen dat verzekeraars de juiste gegevens op de juiste manier opnemen in hun rapportages voor de De Nederlandsche Bank (en andere nationale toezichthouders). Hiervoor is een excel-template ontwikkeld, waarvan de vijfde versie afgelopen januari is gepubliceerd. Het template is geschikt om verslagstaten mee in te vullen en ondersteunt de berekening van de SCR.

Extra werk voorkomen

Door de FinDatEx-templates te gebruiken, wordt voorkomen dat verzekeraars rapporten van vermogens- en fondsbeheerders handmatig moeten verwerken in hun eigen rapportages. Het template wordt met enige regelmaat aangepast door amendementen op de Solvency II regels te verwerken en het herstellen van fouten in eerdere versies. Het gaat hierbij weliswaar om kleine veranderingen, maar deze zijn wel van grote invloed op de datakwaliteit en procesefficiƫntie.


Was dit artikel nuttig?