Skip to Content

Orgaandonatie en verzekeringen

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De Nederlandse TransplantatieStichting (NTS) klopte bij het Verbond aan. Zij ontvangen geregeld verzekeringsvragen van consumenten die overwegen bij leven een orgaan te doneren. Gezamenlijk hebben we de voorlichting verbeterd.

‘Hoe zit het met mijn inkomsten als ik een tijdje niet kan werken?’ ‘Wat als ik net een huis wil kopen?’ De vragen van potentiële donoren gaan vooral over overlijdensrisicoverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

De Nederlandse TransplantatieStichting (NTS) en het Verbond hebben daarom op een rijtje gezet hoe het zit: personen die al een verzekering hebben, zijn over het algemeen prima verzekerd voor deze situatie. Personen die net een verzekering willen afsluiten, kunnen daar soms beter mee wachten tot de operatie geweest is. Er zijn ook diverse overheidsregelingen. Alle informatie hierover hebben we opgenomen op onze consumentenwebsite vanatotzekerheid.

We hopen dat deze informatiepagina positief bijdraagt aan het nemen van een weloverwogen besluit. De NTS zal de pagina gebruiken in voorlichting aan donoren.


Was dit nuttig?