Provinciale verkiezingen gaan ook over ons klimaat

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

De Provinciale Statenverkiezingen staan voor de deur, maar in de verkiezingsstrijd zijn het vooral de landelijke partijleiders die aan het woord komen. Terwijl er op provinciaal niveau verschillende thema’s spelen waar juist nu te kiezen valt. Klimaat bijvoorbeeld.

Adri Bom-Lemstra (CDA) is gedeputeerde voor de Provincie Zuid-Holland en ze staat als nummer 1 op de kieslijst voor 20 maart. Ze benadrukt dat de provincie zich “met van alles en nog wat” bezighoudt: “Denk maar aan onderwerpen als werkgelegenheid, wonen, bereikbaarheid, natuur, recreatie en natuurlijk ook het klimaat.”
 
Klimaatadaptief bouwen
Als laag gelegen en dichtbevolkte delta is de provincie Zuid-Holland extra kwetsbaar voor klimaatverandering. De provincie brengt daarom de risico’s in beeld en neemt maatregelen, die onder meer in de strategische publicatie Weerkrachtig Zuid-Holland aan bod komen. Bom-Lemstra: “De provincie staat voor allerlei grote opgaven. Met deze strategie gaan we ervoor zorgen dat we die direct toekomstbestendig aanpakken. Er moeten in Zuid-Holland bijvoorbeeld flink wat woningen bij komen. Laten we daarbij niet alleen kijken naar aantallen, maar naar kwaliteit. En ervoor zorgen dat die woningen in wijken staan met veel water en groen. Dan voorkom je hittestress en ben je voorbereid op extreme regenval.”

 


Was dit artikel nuttig?