Salvage per 1 mei ook mandaat voor aanrijdingsschade

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
29-04-2020

Stichting Salvage krijgt met ingang van 1 mei 2020 het mandaat om in actie te komen bij aanrijdingsschade waarbij een motorrijtuig en een gebouw betrokken zijn. De stichting, die namens brandverzekeraars eerste hulp biedt na een calamiteit, heeft al een mandaat voor incidenten met schade aan gebouwen door brand, blikseminslag, explosie, water en storm.

Oude werkwijze

Ondanks het feit dat Salvage nog geen mandaat voor aanrijdingsschade had, werden Salvagecoördinatoren wel al door de brandweer ingeschakeld bij dit soort incidenten. Om in actie te kunnen komen, moest de coördinator eerst toestemming vragen bij de betreffende opstalverzekeraar. Dit leverde vertraging op, omdat veel calamiteiten buiten kantooruren plaatsvinden.
Met het mandaat voor aanrijdingsschade kan Salvage direct in actie komen en snel eerste hulp bieden aan gedupeerden. Daarnaast kunnen (constructieve) bereddingsmaatregelen direct worden ingezet.

Vertrouwen

Het sectorbestuur Schade en het Platform Brand van het Verbond van Verzekeraars zijn erg tevreden over de inzet van Stichting Salvage en stemden daarom onlangs in met deze uitbreiding. Eind 2020 wordt de uitbreiding geëvalueerd, waarna besloten wordt of het mandaat een definitief karakter krijgt.


Was dit artikel nuttig?