SER lanceert geenpensioen.nl voor werkgevers en werknemers

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Eén op de tien werknemers bouwt, bovenop de AOW, geen aanvullend pensioen op via zijn werkgever. Een pensioenregeling via werkgevers is belangrijk om te voorkomen dat mensen er na hun pensionering financieel op achteruit gaan. Ook zijn werkgevers met een pensioenregeling aantrekkelijker voor medewerkers. Om werkgevers te stimuleren een pensioenregeling op te zetten, lanceert de Sociaal Economische Raad (SER) de website geenpensioen.nl.

Ondersteuning bij pensioenregeling

Het meld- en informatiepunt Geenpensioen.nl is ontwikkeld op verzoek van de Stichting van de Arbeid, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars. Het is tevens onderdeel van het in juni 2020 door deze organisaties gepresenteerde ‘Aanvalsplan witte vlek pensioenen’. Met behulp van Geenpensioen.nl moet het voor werkgevers eenvoudiger worden om tot een pensioenregeling te komen. Zo kunnen zoveel mogelijk werknemers pensioen opbouwen.
En naast het feit dat werkgevers met een pensioenregeling aantrekkelijker zijn voor nieuwe medewerkers, versterkt het de binding en levert het belastingvoordeel op voor werknemers.

Voor werkgevers én werknemers

Werkgevers die aan de slag willen met een pensioenregeling kunnen gebruik maken van een stappenplan. Dit stappenplan is opgesteld door de Stichting van de Arbeid. Daarnaast is er informatie voor werknemers die nu geen pensioen opbouwen en daarover met hun werkgever in gesprek willen gaan.

Bovendien kunnen werkgevers en werknemers via deze website een melding doen over het ontbreken van een pensioenregeling bij hun bedrijf. Zo krijgt de SER meer inzicht in welke bedrijven, en sectoren, geen pensioenregeling hebben en de redenen hiervoor.


Was dit artikel nuttig?