SIVI stelt implementatie eHerkenning uit tot 1 september

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
16-04-2020

SIVI, het kennis- en adviescentrum voor digitaal zakendoen in de Nederlandse verzekeringsindustrie, heeft besloten om de migratie van het Digitaal Paspoort naar eHerkenning uit te stellen. Zo krijgen de betrokken partijen in de coronacrisis meer tijd voor de voorbereidingen. Het kenniscentrum maakt afspraken met het Verbond van Verzekeraars, NVGA en Adfiz over de procescommunicatie aan leden.

Van 1 september 2020 tot eind 2021 wordt het Digitaal Paspoort uitgefaseerd. Er komt een nieuwe manier van inloggen voor in de plaats: eHerkenning. Het is de belangrijkste standaard voor B2B-authenticatie in Nederland. De verzekeringssector stapt als eerste private bedrijfstak voor B2B-authenticatie over en voldoet daarmee aan de huidige eisen van toezichthouders. Voor zakelijk inloggen bij overheidsdiensten, UWV en Belastingdienst is eHerkenning straks zelfs verplicht.

In de hierboven genoemde overgangsperiode kunnen intermediairs gebruik maken van een gecombineerde methode. Hiermee kan zowel worden ingelogd op diensten die al over zijn op eHerkenning, als bij diensten die nog met het Digitaal Paspoort werken. Naar verwachting wordt eHerkenning medio 2021 door het grootste deel van de online diensten ondersteund; een aantal grote verzekeraars is zelfs vanaf september 2020 al aangesloten.

Meer informatie

Lees ook het nieuwsbericht op de website van SIVI: Start migratie Digitaal Paspoort naar eHerkenning door coronacrisis uitgesteld naar 1 september.


Was dit artikel nuttig?