Skip to Content

Slachtoffer? Kijk op Slachtofferwijzer.nl voor (h)erkenning

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Ik begrijp jou. Met die drie woorden is Fonds Slachtofferhulp een grote publiekscampagne gestart. Doel is om de vernieuwde Slachtofferwijzer meer bekendheid te geven.

Slachtofferwijzer.nl biedt al meer dan tien jaar de weg naar de juiste hulp voor slachtoffers en naasten, benadrukt Colette Olde Riekerink van Fonds Slachtofferhulp. Volgens haar is de wijzer vernieuwd, omdat de behoeften na slachtofferschap sterk kunnen variëren. “Slachtofferwijzer is nu ook een plek waar mensen erkenning vinden voor wat hun is aangedaan. En herkenning in de verhalen van anderen.”

Stichting Salvage

De vernieuwde Slachtofferwijzer is er voor mensen die iets hebben meegemaakt dat grote invloed heeft op hun leven. Denk aan (seksueel) geweld, een ongeval, diefstal of een auto-ongeluk. Slachtofferwijzer geeft informatie en wijst de weg. Dat kan informatie over Stichting Salvage zijn, maar bijvoorbeeld ook tips bij het invullen van een schadeformulier.

De juiste hulp

De website moet op een laagdrempelige manier toegang bieden tot de juiste hulp die bij slachtoffers past. Afgestemd op de specifieke behoeften. Op het juiste moment. En op de juiste manier. Olde Riekerink: “Daarom lanceren we de nieuwe Slachtofferwijzer met de campagne Ik begrijp jou. Dat zijn drie woordjes waar zo veel slachtoffers, meer dan wat dan ook, behoefte aan hebben. Zodat ze het gevoel krijgen dat ze begrepen worden, dat ze niet de enige zijn en dat ze er niet alleen voor staan.”

Nieuwsgierig naar de vernieuwde Slachtofferwijzer? Klik hier


Was dit nuttig?