Sluit je aan bij de Schuldhulproute

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
01-11-2019

Mensen met een premieachterstand hebben vaak ook andere financiële problemen. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Om deze mensen te helpen roept het Verbond zijn leden op om deel te nemen aan de Nederlandse Schuldhulproute.

Gemiddeld 43.300 euro schuld

In Nederland hebben 1,4 miljoen huishoudens risicovolle of problematische schulden en het duurt gemiddeld vijf jaar voordat deze mensen aankloppen bij schuldhulpverlening. Daarnaast heeft een schuldenaar gemiddeld 43.300 euro schuld en veertien schuldeisers. Daar kunnen verzekeraars iets aan doen, want uit het onderzoek van Nibud blijkt dat een premieachterstand niet het enige probleem is. Vaak hebben mensen ook andere schulden en/of een ingrijpend life event meegemaakt. Met andere woorden; een premieachterstand is vaak een aanwijzing voor ernstigere problemen. Dit is voor het Verbond dan ook een aanleiding om zich hard te willen maken voor de financiële weerbaarheid van kwetsbare klanten.

Wat is de Nederlandse Schuldhulproute?

De Nederlandse Schuldhulproute is een landelijk initiatief. Organisaties zoals banken, telecombedrijven, energiebedrijven, woningbouwcoöperaties en ook (zorg)verzekeraars kunnen klanten attenderen op de website geldfit.nl als zij (dreigende) betalingsachterstanden signaleren. Zo vinden deze mensen de weg naar de juiste gratis hulp die past bij hun persoonlijke, financiële situatie.

Bied ook gericht hulp

Patricia Swienink, beleidsadviseur bij het Verbond, roept verzekeraars die zich hierbij aan willen sluiten op om contact met haar op te nemen via: p.swienink@verzekeraars.nl.

Lancering Nederlandse Schuldhulproute op woensdag 30 oktober 2019.


Was dit artikel nuttig?