Stichting CIS: Pechhulp door eigen gebrek voertuig hoort niet thuis in claimdatabase

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
25-02-2020

Het bestuur van Stichting CIS heeft onlangs besloten om pechhulp als gevolg van een eigen gebrek van het voertuig niet als claimmelding in de CIS-database te registreren.

Aanleiding voor het besluit is een Kifid-uitspraak waarin een pechhulpabonnement gezien wordt als verzekering. Een verzekerde is daarom bij een nieuwe verzekeraar geweigerd omdat hij drie keer een beroep heeft gedaan op pechhulp en alle drie de gevallen in de CIS-database geregistreerd zijn.

Quickscan

Stichting CIS heeft vervolgens een quickscan uitgevoerd bij motorrijtuigverzekeraars. Daaruit bleek dat naar alle waarschijnlijkheid slechts twee verzekeraars pechhulp als een claimmelding registreren. Het gaat hierbij om pechhulp als een lege accu of lekke band, een gevolg van een eigen gebrek aan het voertuig. Andere vormen van hulpverlening, die vaak via een schadeaangifteformulier in gang worden gezet, worden doorgaans door alle motorrijtuigverzekeraars geregistreerd als claimmelding.

Verwijderen

De twee verzekeraars die pechhulp registreren, zijn door Stichting CIS verzocht om bestaande registraties te verwijderen en geen toekomstige pechhulpverzoeken meer te registreren.


Was dit artikel nuttig?