Stilstaan bij snelheid in het verkeer

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
19-09-2018

Het is vandaag de ‘Europese dag zonder verkeersdoden’. Dit is een initiatief van project EDWARD dat streeft naar bewustwording van ons gedrag in het verkeer. Ook Veilig Verkeer Nederland (VVN) is partner van dit project en organiseert vandaag een actie in de vorm van een snelheidsmeting.

Project EDWARD wil graag dat alle weggebruikers even stilstaan bij hun gedrag in het verkeer. En dat gaat niet alleen om automobilisten en het gevaar dat zij voor anderen kunnen zijn door te hard rijden, rijden onder invloed of appen achter het stuur. Ook fietsers en voetgangers verhogen het risico op een ongeluk door het negeren van verkeersregels.

“Er kan niet genoeg aandacht zijn voor verkeersveiligheid. Omdat 90 procent van de verkeersongevallen wordt veroorzaakt door gevaarlijk gedrag van weggebruikers kan een moment van overdenking bijdragen aan aanpassing hiervan”, aldus Alphons Knuppel, directeur a.i. van Veilig Verkeer Nederland.

Vandaag geen boete
Vandaag, op de 'Europese dag zonder verkeersdoden', organiseert Veilig Verkeer Nederland een actie in Oudenbosch. In samenwerking met de politie en de gemeente wordt er aan het einde van de middag een snelheidsmeting gehouden. Bestuurders die te hard rijden worden aangehouden en geattendeerd op hun snelheid, zonder hiervoor een boete uit te schrijven. Zo hopen zij een bijdrage te leveren aan de bewustwording van het rijgedrag.


Was dit artikel nuttig?