Studenten krijgen kijkje in keuken van Verbond

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
22-11-2019

Studenten van de master Aansprakelijkheid & Verzekering (Erasmus Universiteit) kregen gisteren een kijkje in de keuken van het Verbond van Verzekeraars. “Ze hadden eerder nog niet of nauwelijks van het Verbond gehoord, maar vinden ons werkveld erg interessant. Tijdens speeddates, waarin ik samen met 5 collega’s over mijn werk vertelde, werd zelfs de vraag gesteld of er stageplaatsen zijn,” vertelt Nikki van der Knaap, beleidsadviseur Aansprakelijkheid.

's Ochtends introduceerden directeur Richard Weurding en lobbyist Maarten Heeneman de brancheorganisatie als geheel. Vervolgens kregen de studenten tijdens speeddates de kans om een aantal beleidsadviseurs het hemd van het lijf te vragen. Beleidsadviseurs die zich bezighouden met onder andere duurzaam beleggingsbeleid, aansprakelijkheid, pensioen en het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit gingen met de studenten in gesprek. “Naast het feit dat ze voor het eerst met de branchevereniging kennismaakten, was ook de functie van beleidsadviseur nieuw voor hen,” merkt van der Knaap op.

Keuzestress

“Dit is het derde ‘college op locatie’ deze week. We reizen tijdens deze master van Arnhem, Amsterdam en Groningen tot Den Haag. Nu het einde van mijn studie in zicht komt, krijg ik wel wat keuzestress. Daarom ben ik blij met deze colleges. Het geeft mij meer inzicht in het werkveld én de mogelijkheden na mijn studie”, aldus een enthousiaste student.

 


Was dit artikel nuttig?