Skip to Content

SurePay, uitvinder van IBAN-Naam Check, associate partner van het Verbond van Verzekeraars

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het Verbond van Verzekeraars heet SurePay welkom als nieuwe associate partner op het gebied van onder andere veilig betalingsverkeer en het tegengaan van fraude.

De samenwerking in de vorm van een associate partnership tussen het Verbond en SurePay is volgens beide partijen een logische stap: “Het is voor de samenleving van belang dat verzekeraars fraude voorkomen en de efficiëntie in processen te vergroten. Zo verlaag je kosten en dat zie je uiteindelijk terug in de verzekeringspremie die klanten betalen. De IBAN-Naam Check van SurePay draagt daar zeker aan bij,” aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond. 

Dorine van Basten, CCO bij SurePay: “Een groot deel van de verzekeraars maakt gebruik van de IBAN-Naam Check, bijvoorbeeld ter ondersteuning van onboarding en/of de uitbetaling van claims. Via het associate partnership werken wij graag met de sector aan het verbeteren van processen via gerichte oplossingen om verzekeraars en hun klanten nóg beter te kunnen helpen en beschermen tegen fraude.” Zo biedt SurePay diensten aan die het online betalen gemakkelijker, persoonlijker en nog veiliger maken. Dit doet zij door de dienstverlening voor identificatie via IBAN continu te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe diensten als de Overstap Check en Cross border betalingen. Maar ook de Account Age Check, waarmee SurePay recent geopende rekeningen met een hoger risico op fraude kan detecteren.

Op weg naar een open platform

In 2019 heeft het Verbond een koers ingezet om zich te verbreden naar een open platform. Een platform dat verzekeraars, stakeholders en organisaties van binnen en buiten de sector met elkaar verbindt. Zo vergroten wij als sector onze waarde voor klanten, leren we van elkaar en bedenken wij antwoorden op uitdagende vraagstukken die ons allemaal raken, zoals technologische ontwikkelingen, veranderend klantgedrag en duurzaamheid.

Ook geïnteresseerd in een associate partnership? Associate partners krijgen toegang tot het netwerk van het Verbond en maken deel uit van het netwerk waar bijna alle Nederlandse verzekeraars op zijn aangesloten. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Was dit nuttig?