Skip to Content

Uitvraag kentekening bijzondere bromfietsen

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De overheid werkt aan een nieuw toelatingskader voor Licht Elektrische Voertuigen (LEV). Ook e-steps en soortgelijke voertuigen vallen daar dan onder. Het Verbond zal via een internetconsultatie reageren op de plannen en verzoekt verzekeraars om input te leveren.

Vooruitlopend op het nieuwe toelatingskader wil de overheid bijzondere bromfietsen, die nu zijn toegelaten onder de regeling bijzondere bromfietsen, vanaf 1 januari 2024 kentekenen. Voor bestaande bijzondere bromfietsen geldt een overgangstermijn van 12 maanden. Het kenteken gaat het huidige verzekeringsplaatje vervangen. De bijzondere bromfietsen zijn en blijven wel verplicht WA verzekerd.

Internetconsultatie

Via een internetconsultatie zal het Verbond namens verzekeraars reageren op de plannen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de overgangstermijn en de communicatie naar eigenaren. Om een goed beeld te krijgen van de impact van het voorstel, ontvangen wij graag input van verzekeraars die bijzondere bromfietsen in portefeuille hebben.

Oproep aan verzekeraars bijzondere bromfietsen

Omdat de reactietermijn van de internetconsultatie loopt tot en met 21 mei, verzoeken wij de betreffende verzekeraars om zo snel mogelijk contact op te nemen met Alex de Hoop, beleidsadviseur Mobiliteit, via a.de.hoop@verzekeraars.nl.


Was dit nuttig?