Update Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Een speciaal hoesje om de batterij van de autosleutel of een sleutel die na 15 minuten in slaap valt. Het zijn voorbeelden van maatregelen die autofabrikanten bedenken tegen ‘relay-attack’, ofwel diefstal van auto’s met een contactloze sleutel.

Deze oplossingen worden momenteel gekeurd door Kiwa SCM, de certificatie-instelling. De fabrikanten komen hiermee, omdat het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vanaf 1 juli 2020 de eisen van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging aanscherpt om diefstal tegen te gaan. In het keuringsvoorschrift KE01 staan de eisen en voorwaarden beschreven van maatregelen waarmee Kiwa SCM bij de certificatie (goedkeuring) rekening houdt.

Herschrijven keuringsvoorschriften

Het Keurmerk Voertuigbeveiliging staat voor kwaliteit van de ingebouwde beveiliging in voertuigen. Denk bijvoorbeeld aan alarmsystemen of voertuigvolgsystemen. Maar het zegt ook iets over de vakkundigheid van het personeel en de wijze waarop zij hun werkzaamheden uitvoeren. Ieder inbouwbedrijf dat voldoet aan de kwaliteitseisen, mag zich een ‘inbouwbedrijf CCV voertuigbeveiliging (erkend door KIWA SCM)' noemen. Op dit moment worden de keuringsvoorschriften voor het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging herschreven.

Nieuw beeldmerk

Ook het beeldmerk Voertuigbeveiliging (een sticker met oranje driehoek voor de achterruit en de twee ramen van de voorportieren) is aangepast en draagt nu de naam van het CCV. Alle voertuigen met een goedgekeurd beveiligingssysteem komen in aanmerking voor een certificaat via Kiwa SCM met de oranje driehoek sticker.

Slotenlijst Vaartuigbeveiliging

Een boot is een gemakkelijk en populair doelwit voor het dievengilde. Jaarlijks worden er enkele duizenden boten en buitenboordmotoren gestolen. Dit heeft voor de eigenaar vervelende gevolgen en is een enorme schadelast voor verzekeraars. Op de website van het CCV is de slotenlijst Vaartuigbeveiliging te vinden met daarbij een aantal tips om diefstal tegen te gaan.

Vragen over het keurmerk? Mail dan naar Inge Zuurendonk via voertuigbeveiliging@hetccv.nl.

 

 


Was dit artikel nuttig?