Skip to Content

"Veel aanbod voor ouderen die autoverzekering willen afsluiten"

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Ouderen die een autoverzekering willen afsluiten, kunnen uit genoeg verzekeraars kiezen. Bij driekwart van de aanbieders kunnen oudere automobilisten terecht. En dat aantal is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Dat stelt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, in een studiogesprek bij consumentenprogramma Radar.

In de Radar-uitzending was aandacht voor het beleid van sommige verzekeraars die voor bestaande en nieuwe klanten een leeftijdsgrens hanteren.

Veel factoren

Aan tafel bij Radar stelde Weurding dat uit statistieken van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat vanaf 75 jaar de schadekans van een bestuurder aanzienlijk toeneemt. “Maar die grotere kans op schade is maar een van de factoren die verzekeraars meewegen in het bepalen van het aanbod richting (nieuwe) klanten. Zij letten bijvoorbeeld ook op het vermogen van de auto, het gewicht en het aantal kilometers dat per jaar wordt gereden. Elke verzekeraar bepaalt zelf hoe zwaar hij deze factoren laat wegen in zijn berekening (dat heet premiedifferentiatie). Dat is niet verboden en zorgt ervoor dat er iets te kiezen valt voor de klant.”

Bij 75 procent van de verzekeraars is dus iedereen welkom, ongeacht de leeftijd. Weurding stelt dan ook dat er geen problemen zijn met de toegankelijkheid van de autoverzekering. “Er is genoeg aanbod voor ouderen en zij kunnen verzekeringen gemakkelijk vergelijken. Mijn advies: raadpleeg een adviseur om je te begeleiden bij de keuze voor een autoverzekering."

 

Shutterstock 1888881763

Schademiddag 2024

  • 5-6-2024
  • Event
  • Vakkennis

Was dit nuttig?