Skip to Content

Veiligheidskunde, wat bezielt je?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) bestaat 75 jaar en dat werd deze maand gevierd met het jubileumcongres Veiligheidskunde, wat bezielt je? Ook het Platform Risicodeskundigheid van het Verbond was vertegenwoordigd. Niet alleen om kennis te delen, maar ook om risico- en veiligheidsdeskundigen te interesseren voor onze sector.

“Risicodeskundigen rollen dit vak vaak op latere leeftijd in nadat zij eerst in technische beroepen hebben gewerkt. Omdat verzekeraars in de komende jaren te maken gaan krijgen met uitstroom door vergrijzing, is werken aan instroom belangrijk“, vertelt Marko van Leeuwen, beleidsadviseur Zakelijke Markt bij het Verbond. “Vanuit het Platform Risicodeskundigheid grijpen we dan ook de kansen om andere risico- en veiligheidsdeskundigen te interesseren voor onze sector. Bijvoorbeeld door meer contact te zoeken met Young NVVK.”

Lange adem

Tijdens de opening van het jubileumcongres schonk Pieter van Vollenhoven, de oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en beschermheer van de NVVK, speciale aandacht aan de bezieling waarover een veiligheidsprofessional dient te beschikken: “Voor veiligheid is vooral een heel lange adem nodig.” Iets waar risicodeskundigen in de verzekeringssector zich zeker in herkennen.

Het Verbond had een gezamenlijke stand met Young NVVK. Onder andere Martijn Kommer (Allianz en bestuurslid NVVK en register RRP), Gert-Jan van Driessen (NN), Rob van Nierop (HDI), Marcel Buchner (Atmetis), Niels Flach (Swiss RE) en Jurjen Burghgraef (Troostwijk) waren aanwezig.

Verbond en NVVK

De NVVK is hét kennisplatform voor en door veiligheidsdeskundigen in Nederland. Sinds enkele jaren zijn ook risicodeskundigen aangesloten die actief zijn in de verzekeringssector. Daarnaast heeft het Verbond een zetel in de ledenraad én is de NVVK de beheerder en uitvoerder van het Register RisicoProfessionals (RRP).


Was dit nuttig?