Skip to Content

Verbond: Geen onverzekerbaarheid door strengere eisen Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Vanochtend bracht het AD als nieuws dat de strengere eisen van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging aan ‘keyless entry-systemen', waarbij de auto wordt geopend zonder sleutel, gevolgen kunnen hebben voor de verzekering. Echter, zullen autobezitters hierdoor straks niet onverzekerd rondrijden, stelt het Verbond in een reactie.

Auto’s met huidige certificaten (van voor 1-1-2021), die gekoppeld zijn aan het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging, blijven geldig en verhuizen ook gewoon mee als de auto van eigenaar wisselt. Auto’s met certificaten blijven gewoon verzekerd, maar moeten bij het afsluiten van een nieuwe verzekering, mogelijk een aanvullende maatregel treffen.  

 

Mocht een nieuw opgeleverde auto een beveiligingssysteem hebben dat niet aan de nieuwe eisen voldoet van het CCV-keurmerk, dan kan de autobezitter in overleg met de verzekeraar bepalen wat er moet gebeuren. Dat kan onder meer betekenen dat je achteraf een systeem moet inbouwen dat wel voldoet aan de beveiligingseisen. Het achterliggende doel van de aangescherpte eisen die vanaf 1 januari 2021 gelden, is om autofabrikanten aan te sporen om auto’s, die nieuw van de band rollen, te voorzien van het juiste beveiligingssysteem om diefstal via ‘keyless entry’ tegen te gaan. Die handschoen hebben de autofabrikanten opgepakt en veel systemen beschikken nu over de juiste vereisten. Verzekeraars kunnen via het CCV checken wat de aangescherpte eisen zijn.  


Was dit nuttig?