Verbond - zzp'ers wensen keuzevrijheid en maatwerk

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Het Verbond van Verzekeraars erkent dat de verzekeringsgraad onder zelfstandigen te laag is, maar is geen voorstander van een verzekeringsplicht voor het arbeidsongeschiktheidsrisico. Een verzekeringsplicht, zoals vandaag werd bepleit door de werkgeversvereniging AWVN, doet volgens het Verbond geen recht aan de behoefte onder zelfstandigen aan keuzevrijheid en maatwerk.

Verzekeraars zijn met maatschappelijke organisaties in gesprek over de vraag op welke manier de verzekeringsgraad onder zzp’ers kan worden verhoogd, met behoud van keuzevrijheid. Daarbij kijkt het Verbond naar zowel de toegankelijkheid als de manier waarop zzp’ers hun keuzes bepalen. Het Verbond houdt daarbij oog voor het feit dat een aanzienlijk deel van de zzp’ers geen verzekeringsbehoefte heeft, bijvoorbeeld omdat ze over andere inkomstenbronnen of vermogen beschikken.
Zelfstandigen voeren vaak de kosten aan als reden om zich niet te verzekeren. Volgens het Verbond van Verzekeraars is een volwaardige AOV inderdaad prijzig, maar gemiddeld genomen niet duurder dan de verplichte inkomensverzekeringen voor werknemers. “De beleving is anders, omdat de zzp’er deze premieapart moet afrekenen,” aldus algemeen directeur Richard Weurding. “Een verzekering wordt niet goedkoper als deze verplicht wordt”.

 

Mediacontact

Paul Koopman, woordvoerder
Telefoon: 070 - 3338698
Mobiel: 06 - 53725923
E-mail: p.koopman@verzekeraars.nl

Aandachtsgebied:

Pensioen, arbeidsmarkt, zzp’ers, beleggingsverzekeringen, hypotheken, uitvaart, klantbelang

Waaronder:

  • Paul is met verlof. Neem voor vragen over zijn aandachtsgebieden contact op met Barbara van der Rest.

Was dit artikel nuttig?