Skip to Content

Voornemen voor 2022 (en daarna): een duurzame, circulaire economie

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Een mooi voornemen, maar niet alleen voor 2022. Want, we moeten wel realistisch blijven: het veranderen van onze huidige, niet houdbare, lineaire economie naar een duurzame, circulaire economie vergt een lange adem. Maar het kan zeker! Daar zijn tien duurzaamheids- en beleggingsspecialisten van verzekeraars van overtuigd.

De weg waarlangs een duurzame, circulaire economie kan worden bereikt, lichten de tien specialisten toe in een goed leesbare visie die onlangs is overhandigd aan Richard Weurding, directeur van het Verbond van Verzekeraars.

Concrete handvatten

Weurding is onder de indruk van wat er is bedacht tijdens het driedaagse Impact Programma van Nyenrode en het Verbond van Verzekeraars. “Wat mooi om te zien dat een groep bevlogen mensen uit onze sector heeft nagedacht over de positieve impact die onze sector kan hebben op de wereld om ons heen.”
Het paper biedt verzekeraars dan ook inspiratie en concrete handvatten om mee aan de slag te gaan, onder meer op het gebied van beleggen. “Op dat terrein gaat de sector de komende jaren echt nog stappen zetten. En de Europese regelgeving gaat ons daarbij enorm helpen, want we kunnen het niet alleen,” aldus Weurding die het paper precies vindt passen bij de ambities van het Verbond waarvan klimaat het belangrijkste speerpunt is.

Handelingsperspectief

Hoogleraar André Nijhof (Nyenrode) die het programma samen met Alexander de Bruin (I Will Power) heeft begeleid, is trots. “Ik ben er trots op dat we vooral handelingsperspectief bieden. Zowel voor het verduurzamen van verzekeringsproducten als voor de inzet van het beheerde kapitaal.”
De Bruin is dat volledig met hem eens en geeft aan dat het heel krachtig is dat het is gelukt om grote systemische uitdagingen te adresseren én dat iedereen ook zijn of haar persoonlijke bijdrage hieraan heeft bepaald. “Persoonlijke motivatie en commitment van mensen is cruciaal voor het realiseren van de impact. En dat deze groep het verschil kan en gaat maken, is voor mij wel duidelijk!”

Doe mee aan de Impact Coalitie van de Verzekeraars

Wil je meer weten over het paper? Lees dan het verhaal van Dennis Heijnen, beleidsadviseur van het Verbond en een van de deelnemers aan het programma en het paper: “Om impact te maken, moeten we het echt samen doen,“ meent Heijnen. “Alle deelnemers van het Impact Programma zijn daarom de Impact Coalitie van de Verzekeraars gestart. Een beweging van purpose driven professionals uit de sector die samen vorm willen geven aan de transformatierol van de sector. Wij zijn ervan overtuigd dat verzekeraars een cruciale rol kunnen spelen in het versnellen van duurzame transformaties en zien kansen om de impact van de sector op de economie te vergroten. Daarom gaan wij ons inzetten om de drie strategieën vorm te geven. Doe jij ook mee? Meld je dan vandaag nog aan en maak samen met ons het verschil!”

Meer weten over het Impact paper en de Impact Coalitie? Lees onze jongste longread. Of stuur een mail naar Dennis Heijnen

shutterstock_574939951.jpg

Verenigingsdag 2024

  • 26-6-2024
  • Event
  • Verzekeringsthema's
Sustainable Impact Program 2023 8887

Was dit nuttig?