'Was deze video maar eerder uitgekomen, dan had ik nu mn Vespa nog'

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Ruim 174.000 keer bekeken en meer dan 4.000 likes. De online influencer video, die het Verbond lanceerde tijdens de Week van het geld, is een regelrechte hit. Afgelopen donderdag lanceerde het Verbond voor het eerst een online influencer campagne via jongerenkanaal FIRST (Ziggokanaal 13 en Youtube). Ouassima Tajmout, één van Nederlands bekendste online presentatoren, vroeg jongeren via straatinterviews of ze verzekerd zijn voor hun ‘dure dingen’. De video is door een aantal grote platforms opgepikt.

Parra, het grootste onafhankelijke online hiphop, entertainment en lifestyle magazine heeft op zijn homepage een artikel over de video geplaatst. Ook hebben zij op hun Instagram en Facebook het bericht gedeeld. Het Instagram account RapNieuwsTV dat dagelijks nieuws post over de hiphop/YouTube scene heeft twee posts over de video geplaatst. Het account heeft 247.000 volgers en wordt door de grootste namen gevolgd zoals Ronnie Flex, Boef en Lil' Kleine.

De reacties op de video zijn enthousiast: ‘Eeey jullie moeten hier echt een serie van maken’, ‘Vind het best een korte clip, wil meer zien!!!’,  ‘Was deze video maar wat eerder uitgekomen, dan had ik nu m'n Vespa nog.‘ Het Verbond gaat kijken of dergelijke campagnes vaker kunnen worden ingezet om jongeren te bereiken.

In de video gaat Ouassima erop uit om erachter te komen hoeveel dure spullen jongeren bij zich hebben. Een ‘taxateur’ bekijkt de spullen en maakt een snelle optelsom. Zonder dat de geïnterviewde persoon het door heeft, berooft deze ‘taxateur’ diegene vliegensvlug van zijn of haar waardevolle bezittingen. Dit levert bij de onthulling hiervan spraakmakende en grappige reacties op. De video eindigt met de oproep van Ouassima om je goed te laten verzekeren, tegen diefstal, of tegen schade aan je dure jas, scooter; maar ook als je op reis gaat, je weet immers nooit wat er gebeurt.

Baas van morgen

Het idee voor deze campagne is ontstaan tijdens het project ‘Baas van morgen’ waarbij vmbo-leerling Marouane voor een dag de taken overnam van Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond. Volgens Marouane houden jongeren in deze leeftijdsgroep zich nauwelijks bezig met verzekeren, terwijl de gevolgen groot kunnen zijn als je niet verzekerd bent. Denk bijvoorbeeld aan schade aan je scooter bij een aanrijding of als je laptop of smartphone wordt gestolen.

Over FIRST

FIRST is een online platform dat dagelijks content maakt voor jongeren en wordt gepresenteerd door onder andere Qucee, Dzifa Kusenuh, Veras Fawaz en Ouassima Tajmout. Op het bijbehorende YouTube kanaal worden dagelijks om 16.00 uur series en interviews geüpload.


Was dit artikel nuttig?