Skip to Content
Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Actueel

Jos Baeten voorgedragen als voorzitter

Jos Baeten wordt op 26 juni tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) door het bestuur voorgedragen als nieuwe voorzitter van het Verbond van Verzekeraars voor de komende twee jaar. Hij volgt Tjeerd Bosklopper, CEO Netherlands Non-life, Banking & Technology van Nationale-Nederlanden, op die deze functie sinds 23 juni 2021 bekleedt.

19-6-2024
Beleggingsdilemma (2): energietransitie

Verzekeraars beleggen hun geld. Liefst zo goed en zo duurzaam mogelijk. Maar hoe doe je dat? Wanneer doe je het goed? En welke dilemma’s kom je onderweg allemaal tegen? In deze nieuwe serie praten wij met en over het werk van de Commissie (duurzaam) financieren en beleggen.

19-6-2024
Geen publiek-private verzekering bij schade door overstroming rivier of zee

Het kabinet heeft besloten om schade na overstromingen van primaire keringen, de grote rivieren en meren zoals de Maas, het IJsselmeer of de zee, niet via een publiek-private verzekering te verzekeren. Als reden geeft het kabinet in de Kamerbrief aan dat de nadelen van een dergelijke verzekeringsconstructie niet opwegen tegen de voordelen ervan. Het kabinet ziet wel een mogelijke rol voor verzekeraars bij schadeafhandeling via de één loketfunctie van verzekeraars.

18-6-2024

Uitgelicht

Pieter Hasekamp (CPB): “Verzekeraars mogen wel wat meer lef tonen”

Zowel tegen de politiek als verzekeraars zou ik zeggen: kom in actie en maak eens keuzes.” De boodschap van CPB-directeur Pieter Hasekamp tijdens de Schademiddag 2024 is pittig.

Verzeker Je Toekomst: hoe werken bij een verzekeraar écht is

Wat doe je als data-analist of letselschadebehandelaar van een verzekeraar? Wat draag je dan bij aan de maatschappij? Hoe werken bij een verzekeraar écht is, vertellen young professionals op verzekerjetoekomst.nl.