Alumni Verbondscourse: “Wat leuk je te zien!”

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Dit was gisteren de veelgehoorde begroeting tijdens de eerste alumnibijeenkomst van de Verbondscourse. “Praktisch alle jaargangen waren vertegenwoordigd. Ook deelnemers van het eerste uur. De middag leidde tot veel positieve reacties en er komt zeker een vervolg” aldus Marlen Simons, organisator van de Verbondscourse.

Goede voornemens

De Verbondscourse, gericht op talentvolle managers en directieleden van Verbondsleden, bestaat sinds 2005 en is inmiddels een begrip geworden. Na iedere course is het goede voornemen van de deelnemers om elkaar snel weer te zien. Toch komt dat er volgens Simons zelden van. Daarom heeft de Insurance Academy van het Verbond nu het initiatief genomen.

Samen werken, leven en wonen

Gastspreker was topondernemer Eduard Schaepman. Deze oprichter en CEO van Tribes nam de aanwezigen mee door duizenden jaren van ontwikkeling. Hoe functioneerden (en functioneren) oude stammen, wat kunnen we daarvan leren, hoe heeft de mens zich door de eeuwen heen ontwikkeld, welke ontwikkelingen zien wij voor de toekomst en hoe snel gaan die? Schaepman ziet een beweging ‘back to our roots’. Sámen werken, sámen leven, sámen wonen in inspirerende, duurzame omgevingen, binnen ecosystemen. Enerzijds bijna gedwongen door economische en demografische ontwikkelingen, maar anderzijds door de behoefte aan meer balans, vrijheid en een gelukkiger leven.

Verbondscourse 2020

Na de presentatie van Schaepman was er volop gelegenheid om tijdens netwerkborrel en buffet bij te praten en herinneringen op te halen. Kortom een geslaagde eerste editie, die tot veel positieve reacties leidde. Er komt zeker een vervolg, maar eerst de 14e editie van de Verbondscourse. Daarvan zijn de voorbereidingen in volle gang. Binnenkort volgt daarover meer informatie.


Was dit artikel nuttig?