Goede, pittige discussies tijdens Verbondscourse 2019

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
14-06-2019

In het insurance LAB van het Verbond werd gisteren de Verbondscourse 2019 afgesloten. De deelnemende managers en (aankomende) directieleden keken, onder leiding van Marijke Roskam, terug op de drie tweedaagse blokken waarin de sector, de wereld om ons heen, stakeholders, politiek en toekomst aan bod kwamen. Femke Bakker (financieel directeur bij Ansvar en Turien & Co) is blij met haar deelname. “We hebben goede, pittige discussies gevoerd, maar ook vreselijk gelachen.”

Wat waren de meest relevante ontwikkelingen en wat betekenen deze voor de sector en het eigen bedrijf? Wat gaan de deelnemers doen met de verkregen inzichten? In een Lagerhuisdebat, groepsopdrachten en interviews werd er gisteren bij deze vragen stilgestaan. Tenslotte kreeg iedereen de kans om de medewerkers van het eigen bedrijf (de course-genoten) als CEO in het jaar 2025 toe te spreken.

Fijne course-genoten

Femke Bakker neemt ook deel aan het PE-programma Deskundigheidsbevordering voor bestuurders. De Verbondscourse leek haar een mooie aanvulling op dit programma en deze verwachting werd werkelijkheid. “Het is altijd lastig om je vooraf een goede voorstelling te maken van een course of opleiding, maar de Verbondscourse is goed opgebouwd. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een sterk, goed inhoudelijk en breed programma is. Vanuit diverse invalshoeken worden verschillende thema’s besproken en er was veel ruimte voor interactie.”

“Wat mij het meest is bijbleven? De openheid, interesse betrokkenheid en gezelligheid van mijn course-genoten van andere verzekeraars. Het is een ontzettend leuke groep gebleken.

Politieke kant van ons vak

Ook Faisal Setoe is enthousiast. Vanuit het directieteam van Aegon kreeg hij, als manager Propositiemanagement Zakelijk, de mogelijkheid om aan de Verbondscourse mee te doen. “De inhoud is relevant en interessant. Tijdens de sessies ga je in gesprek met economen, politici en andere experts.”

Wat hem het meest is bijgebleven is de politieke kant van het vak. “Ik was onder de indruk van de invloed en doorbraken die nodig zijn om de branche op specifieke dossiers verder te helpen. Om die reden is het goed dat wij als sector op cruciale momenten één geluid kunnen laten horen.”

“Inmiddels heb ik mijn tijd bij Aegon afgesloten en ben een nieuwe uitdaging aangegaan. Als directeur Specialty bij HDI ben ik nu verantwoordelijk voor deze divisie. Het is ontzettend gaaf om met de ambitie, het worden van de nummer één in deze business, aan de slag te mogen gaan!

De Verbondscourse is een programma van het Verbond van Verzekeraars dat elk jaar speciaal wordt ontwikkeld voor talentvolle managers en (aankomende) directieleden. De course draagt bij aan een verbreding en verdieping van de oriëntatie van de deelnemers op de verzekeringssector. Jaarlijks worden, na aankondiging deelnemers geselecteerd die zijn voorgedragen door directies van verzekeraars. De course werd in 2019 voor de 13e keer georganiseerd.


Was dit artikel nuttig?